Gözaltı Işık Dolgusu

Günümüzde yoğun iş hayatı, yorgunluk ve de uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı pek çok kadın ve erkeğin başlıca problemlerinden biri çökmüş gözaltı torbaları. Gözaltında bulunan halkalar sebebiyle henüz cildinde belirgin kırışıklı olmayan genç bir kadın bile olduğundan çok daha yaşlı ve de yorulmuş gözükebilmekte. Dış görünüşün kötü olması, pek tabii sosyal yaşantımızı ve de ikili ilişkilerimizi de ciddi anlamda etkilemekte. Dışarıya çıkmama isteği, arkadaşlarınızla görüşmekten kaçınma, insanların dış görünüşünüz hakkındaki olumsuz düşünceleri sizleri psikolojik olarakta çökertecektir.

Günümüzde yapılan araştırmalar neticesinde henüz tek seferde göz altı torbalarından kurtulmanın yöntemi ne yazık ki bulunamadı. Bu sebeple, çeşitli yöntemler kullanılarak kalıcı olmasa da en azından morlukların bir süre için giderilmesi amacı ile çeşitli dermatolojik adımlar atıldı.

Bu işlemlerden bir tanesi de “ışık dolgusu” yöntemi. Hyaluronik asit adı verilen ve cilde birebir temas etmesi halinde herhangi zararlı bir yan etkisi olmayan termal dolgunun, özel işlemlerden geçirilerek maddenin göz ve göz çevresine uygun hale getirilmesi, getirildikten sonra da göz ve göz çevresinde uygulama yapılması için tasarlanan dolgulara kısaca “göz altı ışık dolgusu” adı verilmektedir.

Göz altı ışık dolgusu ile, göz altında bulunan morluklar, karanlık ve şişkin görüntü, yorgunmuş izlenimi veren kızarıklıklar gibi estetik olmayan görüntülerin giderilmesi mümkün hale gelmektedir. Ayrıca bu tedavi sadece morluklar vb. için değil, göz çevresinde mevcut olan çizgiler ve de gözün çevresindeki asimetrik görünümlerin tedavisi için de kullanılabilmektedir.

Yöntem, hyaluronik asidin deri altında çalıştırılması ve de deri altında yer alan kollajen, elastin yapımının uyarılarak deri pingmentlerinin ışıltı etkisi yaratması hedeflenerek işlemektedir. Tek seans ile derhal beklenen eklentiler görülmektedir. Lakin bazı hastalarda tek seans yeterli gelmemektedir, bunun için ise ilk seanstan sonra belli bir müddet beklenerek ardından rötuş uygulaması yapılır. Tedavi her iki gözün çevresine lokal anestezik bir sıvının sürülmesinin ardından yaklaşık olarak 35 dakika sürmektedir.

Göz altı ışık dolgusu hamile olmayan, bebek emzirmeyen, gelişme çağını tamamlamış ( 20-22 yaş ve üzeri ) tüm erkek ve kadınlara uygulanabilmektedir.

Başlangıçta da belirttiğimiz üzere, bu yöntem kalıcı bir yöntem değildir. Yalnızca deri gözenekleri üzerinde bulunan pingmentlerin uyarılarak cildin daha parlak gözükmesi sağlanmaktadır. Ten rengi ve deri yaşınıza göre kalıcılık süresi cildinize bağlı olarak değişeceği gibi, ortalama kalıcılık süresi 9 aydır. Düzenli olarak her 9 ayda bir gelip, uzmanlarımıza konuyla alakalı danışabilirsiniz.

Tedavinin çok nadir de olsa, göz çevresinde hafif kızarıklıklar görülmesi gibi bir yan etkisi söz konusudur. Yaklaşık 1 haftanın sonunda ise kızarıklıklar geçmekte olup, asıl sonuç gözler önüne sunulmaktadır.

Göz ve çevresindeki kılcal damarlar çok hassas noktalardır. Bu sebeple, işlemi uzman hekim kadrosunun yapması hem cildiniz hem göz sağlığınız için oldukça önem arz etmektedir. Bu sebeple dilerseniz uzman kadromuz, deneyimli hekimlerimiz ve uygun fiyat garantimiz ile sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Unutmayınız, en değerli mirasınız; cildiniz.

Bilgi Talep Formu

Adınız

E-Postanız

Konu

İletiniz

Online Randevu Alın!

Bizi arayın +90 (0212) 288 11 11 ya da formu doldurun.